Friday, 11 October 2013

KOREA 16 Sept - 17 Sept 2013

16hb Sept 2013

Dah lama bener, noryn tak update blog.. kali nie ada masa sikit, bolehla nuryn tulis pasal dapat free trip ke KOREA..
kami Bertolak Dari jb-klia around 2.00 petang Selepas solat jumaat..Alhamdulillah semua berjalan lancar.. Tapi sampai je Seremban kami stuck jammed Teruk sebab 16hb cuti 1Malaysia.. Risau jugak kita orang..yela, Kak Fazi dah banyak kali jugak call, sebab hanya kita orang je yang belum lapor diri..tengok la bukan sikit-sikit jammed.. Nasib Ada encik suami yang drive.. Boleh la Nuryn click-click.. Tengok Mak yong tue dah macam Mak Datin you... Tapi sebeno ye rasa debo gak sebab jammed Teruk... Dia Kan Suka wat muka cool "menyampah" 😉
 


Kami Sampai around 8.00 malam.. Sampai je Terus kami dapat ticket & tag bag.. Masa tue nak menjerit tau.. Mana tak ye first time dalam hidup nie nak p oversea... KOREA pulak tue wehoo.... Dan lebih excited Nuryn bukan pergi sorang-sorang.. Nuryn pergi bersama suami tercinta & rakan kongsi Nuryn cikgu nana... Happy ye...




Tepat 11.45 malam kami masuk boarding, jantung semakin berdegup kencang... Asyik-asyik cakap ngan seka.. Seka ye ke kita nak p Korea nie?!nak Tanya kat laki Nuryn, mesti dia malas nak layan... Mana tak ye dekat beratus Kali Tanya.. Sebab macam mimpi la... Kiranya Macam budak sekolah yang excited nak p rombongan, macam tue la Nuryn ... 


Pastu Nuryn nak kepohci nie hubby Nuryn sampai kena paksa kena pakai seluar "Hijau".. Yang geli hati Mak Nuryn sound "Ko dah macam budak sekolah menengah dah mad, pakai suar Ijau macam nie..." Ketat muka member.. Lalalala & dia dipaksa amik cuti semata-mata kena  ikut Nuryn pergi Korea... Yela sebelum nie dia je yang selalu support p makan angin, Kali nie bagi la chance kat bini dia pulak p bawa makan angin ke oversea lagi giteww Kan...


degupan jantung semakin laju... bila masuk je ke perut flight wow!!! Kami akan menaiki Korea airlines... Besar sangat... Selesa...teringat masa kemas barang kat umah.. Hubby Tanya Nuryn, kita naik "Air Asia ke?!" Nuryn just jawab.. Entah la yunk, saya Pon tak tau, dapat free pergi nie Pon saya dah happy sangat.. Tapi bila dah masuk dalam flight, terdiam kejap... Kita orang naik flight "Korean Airlines" wow Besar, & selesa sangat...dalam masa kat dalam flight hubby nuryn sit sebelah hubby rakan kongsi nuryn.. nuryn terdegar la dia orang borak.. "asal mana? tanya hubby ku.. dia jawab penang.. o kami johor.. wat business dengan GLAM jugak k? tanya lagi hubby noryn lagi.. dok eh, orang umah yang buat, kami ikut je.. samela kami pon sama... orang umah yang buat.. kita ikut jela.. nak p sendiri taktau la bila la pergi ye kan..sesungguhnya buat business orang keliling akan dapat tempias sama..hubby sedang menghayati cerita Korea giteww dalam flight 



kalau korang cakap nuryn jakun, Nuryn terima... Sebab sebelum nie Nuryn tak pernah ke oversea n naik flight sebegitu selesa.. Thanks Allah bagi peluang kat diri ini merasainya Dan berkongsi Dengan yang lain... 





Perjalanan mengambil masa lebih kurang 6 jam.. Tapi tidak Terasa langsung sebab perjalanan Di waktu malam.. Kami sampai around 7.00 pagi waktu Korea . Di sini kami lebih 1 jam Dari waktu Malaysia... 

17hb Sept 2013 

Wow kami dah sampai Bumi KOREA!!!



Wehoo... Udara pagi begitu dingin... Kami di sambut dengan penuh mesra oleh tourism kami di sana... Ms.Lucy yang akan guide kami semua selama kami berada di bumi Korea selama seminggu ini...


Ms.lucy Kata ini adalah Musim paling BEST sebab Musim LURUH adalah Musim paling cantik di antara Musim yang lain... Kami Terasa sungguh excited sangat... 

Lihatla betapa busy ye glampreneur... Masing-masing sibuk apply message & inbox Dari rakan-rakan social media... Secara jujur ye Memang kami semua tak cukup Tangan reply semua message, semua yang Tanya sungguh rasa excited bila kami berada Di sini... Betul la kata Kak Fazi & seka... Bila kita qualified je, kita dekat Sana memang tak cukup Tangan nak reply semua inbox... Semua Dengan gadget masing-masing.."power bank " kena sentiasa full ok... 




Sampai je kami Terus Di bawa ke Usmania Restaurant untuk sarapan pagi...


Ya Allah Memang tip top... Makanan sedap sangat... Ala Arabian.. Tak perlu susah-susah cari makan.. Semua dah sedia.. Tinggal makan je, sedap pulak tue, layanan Pon best 



Lepas makan kami Di bawa ke DOTTA..


 Disini kami melontar peluru untuk Kali pertama... Dush..dush.. Terbaik.. Dotta antara tempat shopping yang terkenal Di bandar Seoul... Di sini kami banyak beli souvenir untuk kawan & family untuk Di bawa Balik ke Malaysia 





Setelah hampir 4 jam Di sini kami, berkumpul untuk checkin hotel... kami kena bersiap untuk gala dinner dimana kami Akan Di kumpulkan Di sini..you now what? Hotel yang kami duduk selama 4 hari..Besar sangat.. 1malam around usd400 tau.. Tue semua FREE... Besar, selesa n cantik.. Service Pon terbaik!!!! Bila masuk je, noryn tengok muka hubby, hubby tengok muka Nuryn... Ya Allah, kalau kita pergi sendiri memang tak mampula... Nie dapat FREE.. Ya Allah syukur..syukur..syukur...


Pada pukul 5.00 petang Seramai 856 orang qualifier berkumpul Di hotel Seoul garden hotel .. Bayangkan 856 orang ramaikan.. Wow.. Kami Di Satukan Di sini Di bawah 1 company yang begitu hebat..semua  Usahawan-usahawan berjaya ditempatkan Di bawah 1 bumbung.. 


Pada malam iTu, kami Di hidangkan makanan yang cukup sedap.. Pelbagai menu yang Di hidangkan, salah 1 ye adalah makanan terkenal Korea iaitu "kimchi" sedap o.. Dalam kami menjamu selera kami Di hidangkan juga Dengan show "k-pop" wow teruja & happy sangat.. 


Hai o memang the best.. Layanan super VVIP tak terucap Dengan kata-kata selain Dari Alhamdulillah... Ini la peluang Kan... Siapa sangkakan peluang yang datang tiba-tiba tanpa Di Duga & dirancang mbawa kita ke SINI... Syukur,syukur, syukur...




Malam iTu juga Ada segment "Berkongsi" Di mana Di situ Ada 3 CDM berkongsi cerita... Antara 1nya adalah CDM Shakhalid wakil Dari Green Leaders Academy Malaysia... 


Wow amazing, kami group yang semakin hebat kini, meluaskan empayar business ke seluruh dunia.. Kini GLAM dah lebar ke Qatar, Singapore, brunei... 

Selepas kami selesai semua program Di malam gala.. Kami di hantar Balik ke hotel untuk berehat... Jom kita rehatkan kaki badan, untuk kita Sambung jalan lagi pada hari esok... Jom mimpi indah Di Bumi Seoul bersama yang tersayang... Gitewww Fall in love wewitttt 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...